Abonneren  Inloggen
Van onze partner SCREEN Europe

Drukservice Impressa breidt uit op de etikettenmarkt met een SCREEN Truepress Jet L350UV SAI S

2 februari 2023

Gevestigde Belgische drukker verkent ook mogelijkheden voor andere markten en toepassingen voor nieuwe inkjettechnologie.

HERENTALS, Belgium / AALSMEER, Netherlands – Drukservice Impressa zet met de installatie van een SCREEN Truepress Jet L350UV SAI-machine een verdere stap naar groei in de digitale etikettendruk. De nieuw verworven inkjettechnologie van het Japanse SCREEN biedt tevens mogelijkheden om het klantenaanbod van het bedrijf verder te diversifiëren.

Snel en flexibel produceren

‘Wij investeren in digitale inkjettechnologie omdat we hiermee kleine tot middelgrote oplagen snel kunnen produceren, wat cruciaal is voor onze klanten’, zegt Tom Bongaerts, CEO van Drukservice Impressa. ‘Voor onze klanten, onder meer in de voedingsmiddelenindustrie, wilden we onze productie van gesneden papieren etiketten en productwikkels uitbreiden naar zelfklevende etiketten op rol. We kozen voor de SCREEN Truepress Jet L350UV SAI S vanwege zijn hoge productiesnelheid en kleurconsistentie en dit in combinatie met de hoge flexibiliteit die eigen is aan een digitaal platform. We kunnen met deze druktechnologie snel en flexibel produceren terwijl we er tegelijkertijd op kunnen vertrouwen dat de kleuren bij elke nieuwe drukgang exact hetzelfde zijn als bij de voorafgaande, én blijven: 100% kleurconsistent én kleurvast dus.’

Voor Drukservice Impressa, dat als familiebedrijf een geschiedenis heeft die teruggaat tot 1863, vormen zelfklevende etiketten een relatief bescheiden maar snelgroeiend segment van zijn activiteiten. Het bedrijf levert ook aanlijmetiketten, gemaakt op offsetpersen, alsmede brochures, tijdschriften, point-of-sale-materiaal, vouwkartonnen verpakkingen en een breed scala aan ander drukwerk. Drukservice Impressa heeft een sterke klantenbasis in onder andere de sectoren voeding en chemie en bedient internationale klanten in België en daarbuiten.

Kleinere oplagen

‘Onze klanten willen hun etiketten steeds vaker snel kunnen aanpassen. Dat hangt samen met 'just-in-time' marketingdoeleinden en ook omdat zij moeten reageren op de snel veranderende etiketteringsvoorschriften’, legt Bongaerts uit. ‘De tijd dat voedingsproducenten, of welke brand owner dan ook, één etiket voor de hele Europese markt in grote hoeveelheden bestelde en op voorraad hield, is voorbij. Om aan de vraag naar kleinere, op korte termijn te leveren oplagen te voldoen, is digitaal inkjetprinten het antwoord. De pers van SCREEN helpt ons om flexibel op de klantvraag te reageren, met hoge kwaliteit drukwerk – en dat zijn precies ook van oudsher de sterke handelsmerken van ons bedrijf. Deze pers helpt ons om ons commerciële DNA (hoge kwaliteit, concurrentiële prijzen en extreme flexibiliteit) naar een label- en verpakkingsproductiemarkt te brengen die voorheen nogal rigide en traditioneel was.’

Aanbod diversifiëren

De Truepress Jet L350UV SAI van SCREEN helpt Drukservice Impressa ook om te diversifiëren en zijn klanten een volledig aanbod aan drukwerk te bieden. Het gebruiksgemak van de machine draagt bij aan een hoge productie. ‘Je kunt een nieuwe opdracht relatief eenvoudig en snel opzetten. Een belangrijk deel van onze productie vereist weinig menselijke tussenkomst’, legt Bongaerts uit. De productie van de drukkerij steunt ook op geavanceerde software, geleverd door de Belgische specialist Dataline Solutions, die zorgt voor een vlotte afstemming tussen printer en afwerkingsapparatuur.

Foto boven: Impressa Drukservice breidt uit met de Truepress Jet L350UV SAI. Vnlr: Tom Bongaerts (CEO), Tom Cambré (CTO), Sammy Kennis (Digital print operator), Rick Bongaerts (Finishing Operator)