Abonneren  Inloggen

STRAAT en Thinkspace Projects presenteren tentoonstelling “ASIAN INFLUENCE”

20 juni 2024

STRAAT en Thinkspace Projects presenteren een derde gezamenlijke tentoonstelling, ASIAN INFLUENCE, een viering van de invloed van Zuidoost- en Oost-Aziatische kunstenaars op de mondiale street art-cultuur.

Deze tentoonstelling is te zien in de STRAAT Gallery van zondag 7 juli t/m zondag 15 september en te bezoeken met een regulier STRAAT-toegangsticket. Op zaterdag 6 juli van 18.00-22.00 uur is er een speciale openingsreceptie

Nieuw werk

“ASIAN INFLUENCE” toont nieuw werk van drie kunstenaars: Mark Jeffrey Santos (aka Mr. S), Ryo 'Ryol' Laksamana en Alex Face. Daarnaast presenteert STRAAT een groepstentoonstelling met kleinere werken van meer dan 30 hedendaagse Zuidoost- en Oost-Aziatische kunstenaars. Bezoekers kunnen een mix van levendige street art-cultuur en moderne kunstperspectieven verwachten.

Kunstenaars in actie

De Indonesische kunstenaar Ryol en de Filipijnse kunstenaar Mr. S zullen tijdens de openingsuren in de week voor de tentoonstelling live nieuwe muurschilderingen maken voor de permanente collectie van STRAAT. Alex Face uit Thailand, die al een gigantisch doek bij STRAAT heeft, zal buiten een nieuwe muurschildering maken op de grote uitgang van het museum.

Kunstenaar Alex Face aan het werk

Over de uitgelichte kunstenaars

  • Mr. S (1990, Filipijnen) Mark Jeffrey Santos neemt kijkers met zijn boeiende werken mee naar een fantasiewereld. Zijn hoofdpersonages gaan op avontuur met kolossale wezens, waarbij hij zijn talent voor decor en personages laat zien. Sinds 2015 is Santos een vaste waarde in kunsttentoonstellingen en heeft hij een online en offline aanhang opgebouwd. Binnen de street art staat hij bekend als "Mister S" of "Mister Sasquatch". Zijn werk is getoond in tentoonstellingen wereldwijd, van Taiwan tot het Verenigd Koninkrijk - een bevestiging van zijn groeiende internationale aanwezigheid. Op Instagram: @mister_sasquatch
  • Ryo Laksamana (1993, Indonesië) Laksamana Ryo, aka RYOL, afkomstig uit Banyuwangi in Oost-Java, is een kunstenaar wiens reis begon tijdens zijn academische jaren aan het Seni Indonesia Instituut in Yogyakarta. De schilderijen van RYOL stralen een levendige en boeiende kwaliteit uit, doordrenkt met invloeden uit de popcultuur en een charmante stijl die doet denken aan het cartoonuniversum. Toch schuilt er onder dit speelse uiterlijk een diepere materie. Ryo beweegt zich behendig door thema's als socialmaatschappelijke kritiek, menselijk gedrag en complexe relaties. Op Instagram: @ryol.id
  • Alex Face (1981, Thailand) Patcharapol Tangruen, aka Alex Face, is een gevierd graffiti-artiest uit Thailand die oorspronkelijk architectuur studeerde aan het King Mongkut Instituut voor Technologie in Bangkok. Gefascineerd door verlaten structuren, veranderde hij straten en steegjes in zijn canvas. Als Alex Face probeert hij stedelijke gemeenschappen te betrekken, vooral in achtergestelde gebieden. Zijn iconische personage Mardi, een ontgoocheld kind in een konijnenpak, combineert schattigheid met een wijze, bezorgde houding over de toekomst van de wereld. Op Instagram: @alexfacebkk
“Bird of Feather” door RYOL

Groepstentoonstelling

Daarnaast is er een groepstentoonstelling te zien met kleinere werken van:

Abenk Alter (ID), Riki Antoni (ID), Blic (PH), Bluepalete (TH), Kim Borja (PH), Cham Cristobal (PH), Darbotz (ID), Addy Debil (ID), Kratai Dudu (TH), Decki Leos Firmansah (ID), Shinnosuke Hariya (JP), Humbly (PH), Krachok (TH), Hanna Lee Joshi (KR), Don Bosco Laskar (ID), Huntz Liu (TW), Pony Ma (TW), Valdo Manullang (ID), Mr. Kreme (TH-HK), Manow Nowhere (TH), Buakow Phasom (TH), Heru Priyono (ID), Lee Salvador (PH), Fandi Angga Saputra (ID), Guy Satayuu (TH), Marilou Solano (TH), Cy Wang (TW), Liffi Wongso (ID), Cheong Yoon (KR).

Bezoek de website van STRAAT voor meer informatie.

Afbeelding boven: Mark Jeffrey Santos “Light The Way”.